Het Brandpunt op Landgoed Schoonoord

De Stichtse Lustwaranda, gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug, is een uniek gebied, ontstaan vanaf de 18de eeuw. Menig Amsterdamse handelsfamilie kocht toen een stuk grond en bouwde er een buitenhuis. Een van deze buitenplaatsen is het Landgoed Schoonoord, waarvan een eigenaar, Everard van Soenoorde, al in 1348 wordt genoemd. De buitenplaats wisselde regelmatig van eigendom en sommige eigenaars bouwden er steeds weer een ander landgoed op. In 1947 wordt het landgoed eigendom van de Morgenster stichting. In 1972 wordt stichting het Zoeklicht de nieuwe eigenaar. Het landgoed is dan in gebruik als bijbelschool, conferentiecentrum en vakantieoord. Nog steeds biedt Landgoed Schoonoord naast de conferenties onderdak aan zoekers van rust, ruimte en stilte.

De Buurt

Op de Utrechtse Heuvelrug kunt u heerlijk fietsen. Langs Landgoed Schoonoord lopen diverse fietsroutes en de ANWB knooppuntenroute. 
Op loopafstand een bezoek brengen aan de voormalige residentie van de Duitse keizer -Huize Doorn-, en Het Rosarium. Met de fiets of auto naar de Piramide van Austerlitz, Tabaksteeltmuseum in Amerongen, etc.

Vervoersmogelijkheden

De regio bus stopt voor de deur. Deze bus heeft een rechtstreekse verbinding van en naar Utrecht. Het dichtstbijzijnde intercitystation is Driebergen.

Klik op de onderstaande foto's voor meer informatie.

               

        Even er Tussenuit                 Wandel/Fiets arrangement            Midweek arrangement             Overnachtings arrangement