Stilteretraites mmv Mirjam van der Vegt | 2017

Op Stilteretraite!

Een midweek of weekend onthaasten en stilte oefenen kan tijdens de stilteretraites middenin de bossen in Doorn. Mirjam van der Vegt en het Brandpunt heten je hartelijk welkom in het statige landgoed in Doorn, waar je ruimte krijgt voor innerlijke verdieping door middel van meditatie, lezingen en creatieve inspiratie.

We raden je aan eerst het BASISweekend in het voorjaar te volgen of het boekje Koester je hart van Mirjam van der Vegt door te nemen, voordat je je aanmeldt voor de verdiepende retraites in augustus en november, zodat je ook de onderliggende gedachten achter de werkvormen begrijpt.

BASIS weekend     3 – 5 maart 2017 | VOL!!!

Tijdens dit onthaastende weekend ontdek je - misschien wel voor het eerst - wat stilte doet met een mens en waarom het heilzaam is om deze momenten in je leven in te bouwen, ook in je relatie met God. Wat komt er omhoog in de stilte en wat doe je ermee?

Inhoud: lezingen, stiltewandeling, meditaties gedurende de dag, stiltefilm, mogelijkheid tot massage en rust en ruimte van de bossen van Doorn.

Stilte midweek        21 – 25 augustus 2017 (verdiepend)

Tijdens deze midweek aan het eind van de zomer krijg je tijd om te verbreden en te verdiepen. De focus van deze midweek ligt op het nadenken over het komend seizoen. Je ontwikkelt deze week door stille tijd met God, lezingen en creatieve verwerking een leefthema en een set leefregels voor het komende jaar, waarmee je heel praktisch aan de slag kunt. 


Thema weekend    10 – 12 november 2017 (verdiepend)

In dit weekend vol bezinning ga je net als bij het Basis Stilteweekend de stilte in. Deze keer draait het hele weekend rondom een verdiepend thema. We gebruiken stilte als middel om dit thema uit te werken. Ook zijn er weer lezingen en creatieve verwerkingen om het onderwerp uit te diepen. We raden aan om eerst het Basis Stilteweekend in het voorjaar te volgen, zodat je ook de onderliggende gedachten achter de werkvormen begrijpt. 

 

Reacties van eerdere gasten:

'Ik mocht mijzelf zijn. Je was een ‘voldoende’. Geen uitnodigingen tot sociaal wenselijke antwoorden. Je werd in je waarde en vrijheid gelaten. Heerlijk rustig, afgezet tegen de gekte van deze tijd. Top!

'Boven verwachting rijk en waardevol. Wat een gezegende ervaring was dit!' (vrouw)

'Had het niet willen missen: heb heel veel troost mogen ontvangen.' (vrouw)

'Vernieuwend voor ons – praatgrage vriendinnen – om ook zo te verdiepen. Aanrader!’ (twee vriendinnen)

'Inspirerend en vitaliserend. Ik wist niet dat ik God zo vaak zou ontmoeten’  (man)