Winnaar Zilveren Duif Award 2019 ‘Nieuwe artiest van het jaar’ komt naar Doorn!


Huiskamerconcert | 26 september 2019 20.00 uur

Helaas is het niet meer mogelijk kaarten te reserveren voor dit Huiskamerconcert.

Wij verwijzen u graag door naar de Tour ‘An Evening with the Bowery’ die The Bowery aanbiedt dit najaar.

Tickets kunnen gereserveerd worden via Truetickets

 

In de besloten setting van onze sfeervolle Huiskamer (ca 80 plaatsen) biedt de Bowery een intiem Huiskamerconcert!


The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid. 

De naam is gebaseerd op het verhaal van een district met dezelfde naam in New York. Wat begon met een prachtig idee van een luxe buurt met veel bars en theaters ging al snel bergafwaarts. Er waren bendes en het werd een puinhoop. “Lijkt een beetje op de aarde”, zeiden zanger Rokus en gitarist Ramon. “Het was ooit de bedoeling om zo mooi te zijn, maar de bewoners hebben er zelf een zooitje van gemaakt.” En zo ontstond de bandnaam van The Bowery. 

De bebaarde mannen schrijven geen standaard liedjes over liefde en liefdesverdriet. Nee, de nummers van The Bowery gaan over het echte leven, zoals velen het kennen: puur en met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof. Nooit bedoeld om een antwoord te geven, meer om te delen en soms om iets in de gedachten van de luisteraar in beweging te zetten. 

Het geluid van The Bowery onderstreept dat verhaal: een rauw Springsteen-sound en heerlijk ongepolijst gitaargeluid. En dat doen de mannen goed. In mei 2018 brachten ze hun debuutalbum uit. Op vinyl, want: “Niemand heeft tegenwoordig nog een cassettespeler.” 

Onder deze link krijg je een indruk van deze artiesten.


Het concert:

Datum:       26 september 2019

Tijd:           20.00 uur – 22.30 uur (incl. pauze)

Prijs:          € 15,00 (incl. gratis koffie en thee)

In de pauze en na afloop verkoop drankjes.


Meer over The Bowery: www.thebowerymusic.com