Stilteretraites in samenwerking met Mirjam van der Vegt | Algemene informatie

 

 

 

Een (lang) weekend onthaasten en stilte oefenen kan tijdens de QS Stilteretraites die Het Brandpunt organiseert in samenwerking met Mirjam van der Vegt. Mirjam en team heten je welkom op ons sfeervolle landgoed in Doorn, waar je ruimte krijgt voor innerlijke verdieping door middel van meditatie, lezingen en creatieve inspiratie.

Wat is een stilteretraite?
Een stilteretraite is een cadeau aan jezelf. Je neemt een moment van onthaasting in een maatschappij die maar doorholt. Lichaam, ziel en geest komen tot rust. Je ontvangt ruimte om opnieuw gevuld te raken en zult jouw QS ontdekken. QS staat voor Quiet Strength, Spot, Streams en Soul: op een rustgevende plek ontdek je leven en/of werken vanuit je hart zonder opgebrand te raken.

Waarom een stilteretraite?
Tijdens een retraite verandert je perspectief; je ontvangt letterlijk en figuurlijk ruimte om de dingen van een afstand te bekijken en wordt uitgenodigd vanuit je waarden te bewegen. Van binnenuit leven in plaats van te worden opgejaagd van buitenaf. Uit onderzoek van CBS blijkt dat de westerse mens opgejaagder leeft dan ooit. Dit leidt tot concentratieverlies, depressieve gevoelens en niet zelden tot burn-out. Wie stil wordt, vindt wat is verloren.

Een stilteretraite met begeleiding
Tijdens de Stilteretraites met Mirjam van der Vegt ga je niet alleen de stilte in. We verwelkomen je op landgoed Het Brandpunt in Doorn met een groep ervaren medewerkers. Je wordt meegenomen de stilte in door middel van inspiratiesessies, een aantal meditaties per dag en creatieve verwerking. Tijdens het weekend zijn er ervaren gebedsmedewerkers aanwezig die je willen zegenen op de plaats waar jij staat. We gaan ervan uit dat je zelfredzaam bent.

Een stilteretraite…op zoek naar God
De stilteretraites die wij organiseren zijn christocentrisch van aard. Dat wil zeggen dat we op zoek gaan naar God in de stilte en Jezus zich aanbiedt als medepelgrim op je weg. Hij maakt de reis ook, omdat hij de diepste stilte kent. Toch dringt hij zich niet aan je op: je mag komen zoals je bent, gelovig of niet-gelovig. We zien ernaar uit om je te ontmoeten!

De komende stilteretraites op een rij
Er zijn per jaar meerdere stilteretraites beschikbaar. De ervaring blijkt dat de retraites gemiddeld één tot twee maanden van tevoren vol zitten. Reserveer dus tijdig je plek. Ook kunnen we je op een wachtlijst plaatsen.

- Voorjaar: QS Stilteweekend Basis | 13 - 15 maart 2020 = VOL!!!
- Zomer: QS Stilte-5-daagse Bezinning & Focus | 26 - 30 augustus 2020
- Najaar: QS Stilteweekend Verdiepend | 6 - 8 november 2020

 
Reviews van bezoekers van de retraites:
Ik mocht mijzelf zijn. Je was een ‘voldoende’. Geen uitnodigingen tot sociaal wenselijke antwoorden, maar waardig en vrij. Heerlijk, afgezet tegen de gekte van deze tijd. Toptijd gehad en nieuw elan ontvangen. (man)

Boven mijn verwachting rijk en waardevol. Wat een gezegende ervaring! (vrouw)

Had het niet willen missen. Wat een troostrijke tijd was dit waar ik dagelijks mee aan de slag kan. (vrouw)

Vernieuwend en verfrissend, ook voor onze vriendschap. Dit smaakt naar meer. (twee vriendinnen)

Ik hoopte dat ik God zou ontmoeten, maar ben verrast over hoe vaak het gebeurde! (man)